Rumah > Berita > Kandungan

Jenis Biasa Krismas

- Aug 24, 2017 -

Pine dan Cypress

Kelas Somber ialah Sonko (Pinaceae), Taxodiaceae (Taxodiaceae), Cupressaceae (Cupressaceae) dan selatan gymnosperms.

Taxodiaceae (Araucariaceae) secara kolektif. Di antara mereka, kebanyakan pokok Cupressaceae tidak kelihatan segitiga, jarang digunakan sebagai pokok Krismas, sementara selatan pokok cemara adalah asli di hemisfera selatan (New Zealand di hemisfera selatan, Australia dan tempat-tempat lain, kecuali di selatan hemisfera, yang biasanya digunakan sebagai pokok Krismas, selebihnya di rantau ini jarang digunakan sebagai pokok Krismas, di Sonko dan Shanshan, kerana bilangan spesies yang dimiliki oleh keluarga Pine adalah Taxodiaceae sebanyak 10 kali, jadi tumbuh-tumbuhan keluarga pain sering digunakan Pokok-pokok Krismas.

Pine Genus Fir

Lebih daripada 10 jenis pokok dalam genus Abies (Abies) adalah spesies paling pokok di dunia, kerana bentuk pokok cemara itu indah, warna dan baunya menyenangkan kepada manusia dan bilahnya tidak mudah dipotong selepas memotong dan mengeringkan, menjadi spesies pokok yang paling popular. Cemara Eropah (Abies alba, juga dikenali sebagai Fir Tree, Bai) dianggap sebagai pokok Krismas yang paling tradisional.

Picea

Spruce, seperti Fir, mempunyai pokok berbentuk menara dan bilah keras, dan merupakan salah satu spesies utama pokok. Antaranya, spruce Norway (Picea abies), kerana mudah berkembang, harganya murah, oleh sebab itu spesies pohon pokok yang sangat umum.

Pine Genus

Ahli Pine, seperti Pine dan Lycopodium, juga dipilih sebagai spesies pokok di beberapa kawasan. Tetapi dos adalah lebih kecil daripada cemara dan merapikan.


Berita yang berkaitan

Barangan yang berkaitan

  • Perhiasan Pokok Krismas Bunga Artifikal
  • Perhiasan Pokok Krismas berwarna-warni
  • Santa Claus Christmas Tree Skit
  • Stoking Krismas Mini
  • Kanak-kanak Santa Claus Kostum
  • Pelekat salji tetingkap tetingkap Krismas